Ideanet

E-Logo’da Kontör Dağıtımı Nasıl Yapılır?

E-fatura, e-arşiv fatura, e-defter, e-irsaliye gibi e-devlet süreçlerini E-Logo Özel Entegratörlük üzerinden yürüten mükellefler E-Logo’da kontör dağıtımı yaparak bir firmalarına almış oldukları kontörlerini diğer firmalarında da kullanabilirler. Firmalar grup şirketleri arası kontör dağıtımını e-fatura.elogo.com.tr portalından yapabilirler. Birkaç adım süren bu işlem için aşağıdaki gibi bir örnek senaryo üzerinden ilerleyebiliriz.

 

E-Logo’da Kontör Dağıtımı Nasıl Yapılır?

 

Örnek : Her ikisi de E-Logo Özel Entegratörlük kullanıcı olan Mert Ticaret ve Sert Ticaret bir gruba aittir. Mert Ticaret kontörlerinden Sert Ticaret’e kontörleri azaldığı için aktarım yapmak istenmektedir. Yapılacak işlemler sırasıyla:

  1. Kontör dağıtımı yapılabilmesi için E-Logo Özel Entegratörlük sayfasında Mert Ticaret veya Sert Ticaret’ten birisinin ana firma diğerinin alt firma olması gerekir.
  2. e-fatura.elogo.com.tr portalına girildikten sonra sol üstte firma ünvanı ve vergi kimlik numarasının yer aldığı alanı tıklamamız gerekir.
  3. Açılan ekranda “Kontör İşlemleri” tıklanmalıdır.

 

E-Logo’da Kontör Dağıtımı

4. Açılan sayfada alıcı firmayı seçmemiz gerekiyor. Alıcı alanında firmanın yani Sert Ticaret’in vergi kimlik numarasını yazıp “Listele” dediğimizde ilgili firma alt tarafta listelenecektir. Listelenen firmanın sol tarafındaki kutucuğu işaretlediğikten sonra alttan “Kontör Aktar” tıklanmalıdır.

 

E-Logo’da Kontör Dağıtımı

 

5. Açılan ekranda gönderici firma seçildikten sonra aktarılacak kontör miktarı yazılarak kaydet demeliyiz. Kaydet dedikten sonra kısa bir süre sonrasında gönderici firma hesabından kontör düşecek ve alıcı firma hesabına kontör transfer olacaktır.

 

E-Logo’da Kontör Dağıtımı

 

E-Logo Özel Entegratörlük portalı üzerinden firmalar arası kontör dağıtımı bu kadar kolay ve hızlı yapılabilmektedir.

Logo ERP ve E-Logo Özel Entegratörlük destek işlemleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dilerim.