Logo 3 Serisi Ürünlerin Farkları Nelerdir?

Bu yazıda Logo Erp ürünleri kullanan ancak henüz Logo 3 serisine geçmemiş işletme ve çalışanların merak ettiği ancak bir o kadar da geçiş yapmaktan korktuğu bir konuyu ele alacağız. Şimdi gelin Go Plus, Tiger Plus, Tiger Enterprise ile  Logo 3 serisi olan Go 3, Tiger 3, Tiger 3 Enterprise arasındaki farklar nelermiş bir bakalım.

Logo 3 Serisi İle Neler Değişti?

Gelişen teknoloji ile birlikte değişen ihtiyaçları karşılama noktasında farklı bir arayüze ve zenginleştirilmiş fonksiyonlara sahip olan 3 serisinin seleflerinden bir adım öne çıkmaktadır.

3 serisinin vizyoner bir yapının ilk adımları olduğunu söyleyebiliriz. Bilişim teknolojileri ve endüstriyi bir araya getirmeyi amaçlayan Endüstri 4.0 sistemi düşünülerek geliştirilmiştir. Bulut sistemine adapte edilebilen 3 serisi tamamen web tabanlı çalışan Tiger Wings düşünülerek geliştirilmiş bir teknolojiye sahiptir.

3 serisi ile değişen şeylerden biri ise sanılanın aksine adaptasyon sürecidir. Toplum olarak genel kanımız özellikle yazılımsal değişimlere karşı direnç göstermek şeklinde oluyor. Bu konuda birçok örnek vermek mümkün. Windows 7’den Windows 8’e, Windows 8’den de Windows 10’a geçerken pek çok kişi direnç göstermiştir. Hatta bu duruma pek çok insanın kullandığı Facebook’un arayüz değişimini de sayabiliriz. Bunun nedeni ise alışkanlıklarımızdan vazgeçmek istemememizdir. Bugün ise hepsini büyük bir keyifle kullanıyoruz. Bu noktada Logo 3 serisi kullanıcılara hızlı bir adaptasyon imkanı sunuyor. Çünkü 3  serisinin arayüzü Windows’a benzer mantıkta tasarlanmış. Bu durum ise kullanıcıların programı kullanmaya başlayınca yabancılık çekmemesini ve en kısa sürede etkin bir şekilde kullanabilmesini sağlıyor.

Logo Sonlandırılmış Ürünler ve Logo 3 Serisi

Logo 3 serisi ile birlikte gelen yeniliklerden biri programın kullanıcı tarafından kişiselleştirilebilmesi.

Program kurulurken hangi departmanın bunu kullanacağı zaten soruluyor ancak bunlardan birini seçmeyip programa girersekte tamamen kendi masaüstümüzü oluşturabilmemiz mümkün. Bu masaüstüne istediğimiz adı verebiliyor, arka plan rengini dilediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Sık kullanılanlar bölümüne en çok kullandığımız modülleri ya da menüleri ekleyebiliyoruz. Örneğin; muhasebe departmanında çalışan birisinin sık kullanılanları muhasebe fişleri, defterler, masraflar olabilecekken satış müdürünün sık kullanılanları ayrıntılı satış raporu, satış temsilcileri performans raporu, depocu için ise malzeme listesi ve envanter raporu olabilir.

Logo 3 serisi ile eklenen kullanıcı deneyimlerinden bir diğeri ise hızdır.

Daha önceki Go Plus, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde bir menüye girebilmek için birçok kez fare tıklaması yapmak, sayfadan sayfaya geçmek zorundaydık. 3 serisinde ise en çok kullandığımız menüleri masaüstüne taşıyabiliyoruz ayrıca hızla arama çubuğu ile gitmek istediğimiz modül ve menüyü hızlıca bulup istediğimiz kartlara, fişlere ya da raporlara hızlıca ulaşabiliyor böylece zamandan tasarrruf edebiliyoruz. Bu durum günde yüzlerce fatura kesen bir firma düşünüldüğünde çok ciddi bir efor kaybını önlüyor.

Son olarak firmaların 3 serisine geçmesine neden olacak şeylerden birini daha belirtmekte fayda var. Logo Yazılım, Go Plus için 1 Haziran 2017 tarihinde, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünleri için ise 1 Nisan 2018 tarihinde kullanıcı artırımı ve modül satışları ile LEM (Logo Enterprise Membership) kapsamındaki hata giderici yani bugfix sürümlerini geliştirmeyi sonlandırdığını duyurdu. Bu durumda Logo Yazılım’ın 3 serisi için ne kadar ciddi adımlar attığının bir başka göstergesi.

Henüz Logo 3 serisi ürünlere geçiş yapmamış ya da detaylı bilgi almak isterseniz iletişim bilgilerimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.